Vállalati törésteszt 120%-on – Akció félidőben

Szerző: | ápr 10, 2008 | 120%, bélyegző, professional line, törésteszt | 4 hozzászólás

belyegzo_akcio_felidoAyrton Senna azért is volt minden idők egyik legnagyobb autóversenyzője, mert tudta, hogy nem elég a többieket megelőzni.

Az időmérőkön számtalanszor fordult elő, hogy már biztos, behozhatatlan előnye volt, amikor még nekivágott egy újabb gyors körnek.

Ilyenkor azt mondta a mérnökeinek: "Most már magammal versenyzek!"

Ha Ön így vezeti a cégét, és nem hibázik – ahogy egy Formula-1-es versenyző sem hibázhat -, garantálom, hogy mindig sikeres lesz a vállalkozása.

A Trodat is annak köszönheti vezető pozícióját a világ bélyegző piacán, hogy soha nem nyugodott bele abba, hogy övé a legjobb termék.

Nemrégiben – mindenki legnagyobb megdöbbenésére – a Professional Line fémbélyegző családot tervezték újra.

professional_line_1Igen, jól értette. Ezt a bélyegzőt már 10 éve a hihetetlen tartósságáról ismerik. Erre a Trodat mit csinál? Bélyegzőgyilkos gépeket szerkeszt, hogy megnézze, mit bírnak ezek a bélyegzőházak extrém körülmények között.

Idézek a teszt jegyzőkönyvéből:

1. "Lifetime tests under heavy duty conditions (200 strokes/min., on metal surface) until breaking." Ez nagyjából azt jelenti, hogy egy olyan élettartam tesztet végeztek, amely során a bélyegzőnyúzó szerkezet fém felületen percenként 200-szor nyomta le a Professional Line bélyegzőt, és a kísérletet a bélyegző haláláig végezték. Láttam az ily módon tönkretett bélyegző fényképét: képzelje el azt, amikor egy 2 mm vastag fém alkatrészen egy ovális lyuk tátong.

Kitartó teszteléssel ezt is el lehetett érni, ahogy a luxusautók is összetörnek, amikor ötvennel betonfalnak küldik őket a törésteszen.

2. "Analysis of test results: identification of the weak points of each model." Vagyis amikor a gép a percenkénti 200 lenyomást – figyelem, ez több, mint másodpercenként 3 pecsételés! – addig folytatta, míg végül sikerült működésképtelenné tennie a bélyegzőt, a mérnökök szétszedték a Professional Line-t, és kielemezték a "gyenge pontjait" (nevezzük annak azt, ami tartós extrém használat mellett egy idő után megadja magát).

 

professional_line_bal_23. "Elaboration of improvements for each weak point."

Röviden: áttervezték azokat az alkatrészeket, amelyekben a fent leírt, a mindennapi terhelésnél messze durvább igénybevétel kárt tudott tenni.

4. "Testing of improved Professionals & comparison of results: If positive (=min. of +20% durability), start of implementation. If negative, back to step 3."

Ez elég világos: az áttervezett alkatrészekkel szerelt új bélyegzőt megint beteszik a bélyegzőgyilkos eszközbe, és lefuttatják rajta ugyanazt a tesztprogramot, megint mindhalálig.

A két teszt eredményeit összehasonlítják. Ha az áttervezett bélyegző minimum +20%-kal tartósabb lett – ennyivel több leütést bírt, mielőtt tönkrement volna -, indulhat a gyártás.

Ha nem, akkor vissza a 3. lépésre! Azaz: tessék újratervezni!

A jegyzőkönyv szerint 8 ponton módosították a termékeket, azaz 8 olyan alkatrészt erősítettek meg, amelyek legalább 20%-kal növelték meg a bélyegző tartósságát.

Figyelembe véve, hogy a Professional Line sorozat már a kísérletek előtt is messze a legelnyűhetetlenebb bélyegzőnek számított, azt kell mondanom, hogy a mérnökök megdolgoztak a pénzükért.

A törésteszten feltárt "gyenge pontok" megerősítésén kívül még bevetettek néhány praktikus újítást is, így végül a következő eredmény született.

powerbar120% tisztaság!

Nincs is annál bosszantóbb, mint amikor tárgyalás előtt még lepecsétel egy iratot, aztán a megbeszélés alatt dugdosnia kell a kezét, nehogy észrevegyék, hogy az ujjai úgy néznek ki, mint egy alsós kisdiák keze rajzóra után. Ettől többet nem kell félnie! A dátumszalagokat elrejtették az új Powerbar burkolat alá, így lehetetlen, hogy Ön az aktuális dátum beállítása közben összepiszkolja a kezét.

individualitas120% individualitás!

Mivel a Professional Line sorozat hagyományosan piros tető – világosszürke fölső rész – sötétszürke alsó rész kivitelben készült, bátran állíthatom, hogy nem a változatos külseje miatt szerették. Az új Professional Line bélyegzőket háromféle színű kupakkal szállítjuk. Önnek a vásárláskor nem kell eldöntenie, melyik színű kupakkal kéri a terméket, ugyanis a csomagban mindhárom színt megtalálja, a pirosat, a kéket és a feketét is.

Marketing ínyenceknek egy kis adalék: a három kupak gyártási költsége további fejtörést okozhat a no-name termékeket gyártó konkurenciának, aki a felhasznált anyag mennyiségén is ott spórol, ahol tud. Nos, ha ezt a megoldást is le akarják másolni – nincs kétségem, le fogják  -, akkor ez néhány százalék plusz anyagfelhasználással fog járni. Lám, mennyiféle motiváló tényező állhat egyetlen bélyegző továbbfejlesztése mögött!

klisetarto_lap_megvezetes120% tartósság

FIGYELEM! Aki nem műszaki beállítottságú, az ugorja át ezt a néhány bekezdést, különben örökre gyűlölni fog!

Ígérem, a cikk végén azok is találnak még valami érdekeset, akiket a műszaki tartalom hidegen hagy.

A klisétartó lap megvezető rést meghosszabbították és szűkítették. Ezzel sokkal finomabb nyomatékátvitelt értek el – ne feledje, másodpercenként több, mint 3 lenyomásnak 120%-kal jobban ellenáll, mint az egyébként is legendásan tartós elődje!

keret1 
A keret alsó részének alakját megváltoztatták, és egy másik, az előzőnél is tartósabb acélötvözetből készítik.
 

professional_line_felsoA felső, fém részeket borító műanyag keretet megerősítették, és úgy alakították ki, hogy jobban adja át a nyomatékot az alsó rész felé. Ez a módosítás ugyan nem látszik, mégis jelentősen növelte a bélyegző tartósságát.

tartossag5
Az alsó keretrészbe egyenes felületű stabilizáló "gallért" építettek be, így drasztikusan csökkenteni tudták a súrlódást – ezzel tovább növelték a tartósságot.

Mi értelme volt ennek az egésznek, amikor a Trodat eddig is piacvezető volt, és eddig is a Professional Line volt a bélyegzők között a Rollse-Royce? Miért költöttek erre ennyi pénzt? Miért fektettek ebbe ennyi munkát?

Azért, amiért Önnek is mindig a saját cégével kell versenyeznie, ha már mindenkit lehagyott: azért, mert csak így tudja biztosítani magának azt a piaci előnyt, amit egyszer már megszerzett.

Mire a többiek lemásolnák, amit korábban fejlesztett, a Trodat mindig előhúz egy újabb nyuszit a kalapból, és mire a többiek pezsgőt bontanának, hogy faragtak valamit a lépéselőnyből, a Trodat – engedjen meg nekem itt egy elegáns képzavart – még magasabbra helyezi a lécet.

Mindig így viselkedjen a piaci versenyben. Ez a győztes stratégia!

Utóirat:

A tegnapelőtt meghirdetett akció – amelyről itt olvashat bővebben -, már csak holnap (2008. április 11.) 16:00 óráig tart, és már csak 21 csomag maradt.

Horváth Attila

Bélyegző Expressz
Minőségi bélyegzők, expressz gyorsasággal, garanciával!
1163 Budapest, Cziráki utca 26-32., Főépület, 1. emelet 115.

Telefon: 06 (1) 411 1212
Telefax: 06 (1) 411 1313
Nyitva tartás: (munkanapokon) 10 és 17 óra között

www.belyegzoexpressz.hu

4 hozzászólás

  1. Kálmán

    Hány év garancia társul ehhez?

  2. Bélyegző Expressz

    Rövid leszek:
    örök garancia.

  3. El Lobo - A farkas

    Jómagam „Támadd meg magad!” elnevezéssel raktároztam el az általad is ismert marketing törvényt, s magam is írtam róla korábban, persze a saját szakmám jelenségeit taglalva.
    http://joljarok.hu/blog/archives/346
    Ezt most csak azért bátortalankodtam ide, mert így látható, hogy a marketing törvényei ugyanúgy hatnak szerte és szana, bármire is nézünk!

  4. Bélyegző Expressz

    Jól mondod, és – most el is olvastam a cikkedet – megint telibe találtál: aki nem halad előre, az hátrafelé megy.

    Még a repszakmában tanultam a relatív sebességről – ott azt mérik, hogy a levegőhöz képest mennyivel haladsz. Namármost, aki áll, az – szembeszélben – hátrafelé megy.

    Márpedig a piacon szembeszél fú.

    Utóirat:
    Olvasom, hogy a SEOnyár2008-ból gyakorlatilag kiszálltál. Sajnálom, büszke lettem volna, ha megnyered, és szerintem volt is rá esélyed.

    Mindazonáltal értem, miért döntöttél így. Van, hogy az ember kedve elmegy.

    Eszembe jut, amikor A három testőr Afrikában c. könyvben a fegyenctelepnek álcázott üdülőhelyről a 3 főhőssel együtt a Nagy Levin is megszökik, és csodálkozva kérdik tőle, hogy mi a fenéért nem maradt ott a Mester abban a tejjel-mézzel folyó kánaánban. Mire a Nagy Levin azt mondja, azért, mert azzal nem lett volna baj, ha rossz ételeket adnak, de itt jó kajákat főznek rosszul.

    Szóval értem, miért szállsz ki, mégis sajnálom.

    A helyedben valószínűleg ugyanígy döntenék.

Trackbacks/Pingbacks

  1. Bélyegző Expressz Blog – Kincset érő ötletek a bélyegzők mellé, hogy sok számlát kelljen lepecsételnie! » Archívum » Ha a bélyegző nem fér el az asztalon – Bélyegzőnyúzda 8. - [...] sorozatra vállaltuk?Nyugodtan tehettük, amióta az eredetileg is élettartam garanciás bélyegző teljesítményét 120%-ra...Ez a Trodat legnagyobb munkabírású, egyben legfinomabban járó [...]
  2. Tíz ok, 3 óra gondolkodási idő és 13 csomag | Bélyegző Expressz Blog - [...] érdekli, milyen tesztelésnek vetették alá, olvassa el a tegnapi cikket itt.) [...]