Bélyegző Expressz

1163 Bp., Cziráki u. 26-32. (EMG Irodaház),
Főépület, I./115. | Tel.: +36 1 411 12 12
Nyitva: Hétfő-péntek 10:00-16:00 (Online 0-24)

A cégtábla kötelező – intézze egyszerűen!

A cégtábla kötelező

És komoly szankciókkal számolhat az, aki nem teszi ki. A cégébe kerülhet.

A cégtábla kötelező - Intézze egyszerűen Tegye ki a cégtáblát, és nem függesztik fel a cége adószámát

 A törvényt fantomcégek ellen találták ki, de olyan jól sikerült, hogy számos becsületes vállalkozás életét is megkeserítette már. Az ő bűnük csak annyi volt, hogy nem gondoskodtak arról, hogy a székhelyüket cégtáblával jelöljék meg. Ez ugyanis kötelező.

A történet a legtöbb esetben ennyi: kiküld a NAV egy levelet a vállalkozásnak. A postás, aki cégtábla nélkül is tudni szokta, hol vannak, épp szabadságon van. Vagy a vállalkozás székhelye nem azonos az iroda címével, a levelek az irodába szoktak érkezni, de a NAV nem az irodának ír, hanem a cégnek, a székhelyre címezve. Ami lehet akár az egyik tag lakása is. Ahol, ugye, nincs kint cégtábla…
Akárhogy is, végül a levél visszakerül a NAV-hoz „címzett ismeretlen” megjegyzéssel. Ilyen esetben a hivatal még egyszer megkísérli kiküldeni az iratot. Majd amikor másodszor is visszajön a levél, vagy kiküld még két mnunkatársat a cég székhelyére tudakozódni, vagy nem. Ha kiküld valakit, és az megtalálja a céget, akkor megúszták. Ha nem, akkor a vállalkozás adószámát felfüggesztik. Merthogy fantom cégnek látszik.
Igen, még akkor is, ha egyébként hosszú évek óta rendesen fizet adót, ad be bevallást. Nincs a térképen, tehát felfüggesztik az adószámot.
Ezt a vállalkozás vagy megtudja pár héten belül, és akkor el tudja még intézni – nem egyszerű! -, hogy visszakapja, vagy az adószám végleg törlésre kerül.
És előfordulhat, hogy a cég erről mit se tud. Dolgozik tovább, számlákat állít ki és fogad be. Aztán egyszer csak kiderül, hogy a kiállított számlái után a vevői nem fogják tudni visszaigényelni az áfát. Ő meg a beérkező számláiból nem tud visszaigényelni semmit. Az ilyen cég van, hogy a vevőitől tudja meg, hogy baj van a számláival. Ekkor bemegy a NAV-hoz, és értesül az egész történetről.
Nos, ezt kellene elkerülni.
És a módszer borzasztó egyszerű.

Készíttessen cégtáblát, és jelölje meg vele a székhelyét. Nincs megkötés, hogy egy cégtábla miből és mekkora legyen. Vannak persze ésszerűségi határok.
Szerencsés, ha egy cégtábla kültéri, időjárásálló anyagból készül, és legalább akkora, mint egy képeslap. Ez már az a méret, amelyet szemmagasságban elhelyezve bárki észrevesz.
A Bélyegző Expressznél percek alatt megszerkesztheti és megrendelheti a cégtábláját. Ha asztali gép előtt ül, és szeretné Ön megszerkeszteni a táblát (könnyű, elég egy szövegszerkesztő program alapszintű ismerete hozzá), akkor kattintson erre a gombra

Ha mobilról, tabletről rendel, vagy csak egyszerűen nem akar foglalkozni a szerkesztéssel, kattintson a „Szerkesszék meg helyettem” gombra. Ebben az esetben arra kérjük, küldje el, milyen szöveget szeretne, mi pedig szerkesztett mintát küldünk, amelyet akkor gyártunk csak le, ha Ön elfogadta a grafikát.
Szánjon 3 percet a cégtáblára, és takarítsa meg a rengeteg kellemetlenséget, amelyet sok ügyfelünk is szívesen spórolt volna meg magának.