Bélyegző iratmegsemmisítő helyett

Szerző: | máj 18, 2011 | adattitkosító bélyegző, bélyegző, iratmegsemmisítő | 5 hozzászólás

iratmegsemmisito_Egy bélyegzőkészítőnek kötelessége minden megrendelés dokumentációját 5 évig tárolni. Ez nálunk azzal jár, hogy van egy komplett raktár, ahol szinte semmi mást nem tartunk, csak az elmúlt 5 év bélyegző megrendeléseiről beérkezett faxokat, kinyomtatott e-maileket és helyben kitöltött megrendelőlapokat.

Minden évben kirámolunk 12 havi dokumentációt. Szívünk szerint az egész kupacot — ami több hatalmas kartondoboznyi papír — kidobnánk a szelektív hulladékgyűjtőbe.

De nem tehetjük, mert minden megrendelés bizalmas adatokat tartalmaz. Ha ezt a rengeteg papírt kidobnánk, még bajba is kerülhetnénk.

Ha épp akkor jár arra egy szemfüles riporter, akkor rövid úton médiasztárok lehetünk — például bekerülhetünk az aznap esti Fókusz adásába. De ha ennél is pechesebbek lennénk, akkor az adatok nem megfelelő kezeléséért akár bíróság elé is állíthatnának bennünket. (Praktikusan engem, mert én vagyok a cégvezető.)

Nem árt tehát körültekintően kezelni a bizalmas adatokat.

Ezért aztán korábban minden ilyen nagy kukázó napon elővettük a nagy iratmegsemmisítőt, és napokig csak daráltuk a papírokat.

De ennek most vége!

Egy ember 2 napi munkája

Az iratmegsemmisítő zajos volt, 5 percenként üríteni kellett, egy ember 2 egész napon át csak etette, rendszeresen elakadt — utáltuk.

A keletkező papírhulladék sokszor annyi helyet foglalt, mint az egyébként is mindent elborító papírlapok. Gyűrögettük mindenféle papírládákba, kiborult, vitte a szél. Az az igazság, hogy ezt a napot mindig mindenki gyűlölte.

És gyűlöltük az iratmegsemmisítőt is.

Kerestünk valami jobbat

Hiszen nem kell az adatokat megsemmisíteni, elég, ha olvashatatlanná tesszük őket.

Emlékszik még arra, amikor számítógép helyett írógéppel írtunk?

Ha valamit elgépeltünk, és nem volt kéznél a mindig beszáradó hibajavító festék — érzem, hogy a 25 évnél fiatalabbak most nem tudják, milyen retró marhaságokról beszélek —, akkor egész egyszerűen "átixeltük" a hibás szöveget. Vagyis visszamentünk a hibás szóra, és rányomtunk egy sor X-et. Valahogy így, csak nem vonallal, hanem X-szel.

Aki ezt érti, az már nem tinédzser — ez van.

Ez a módszer csak arra volt alkalmas, hogy egyértelműen jelezzük: az adott szöveget nem kell elolvasni. Ha azt akartuk, hogy a leírt szöveg abszolút olvashatatlan legyen, akkor többször és különböző betűkkel kellett átmenni rajta.

Persze semmi értelme nem lenne, ha a zajos és utálatos iratmegsemmisítők helyett visszahoznánk az írógépeket.

Nem lennénk vérbeli bélyegzőkészítők, ha nem lenne erre is egy remek céltárgyunk.

Magyarországon először a Bélyegző Expressznél kapható az új adattitkosító bélyegző!

adattitkosito-belyegzo

Az idén már ilyen bélyegző lenyomatokat nyomtunk minden megrendelőlap titkos adataira. Egy megrendelés 2 mozdulat, laponként 1 másodperc.

Melyik iratmegsemmisítő dolgozik 60 lap/perc sebességgel, úgy, hogy közben még áramot sem fogyaszt?

Mire használhatja ezt a bélyegzőt?

  • Minden olyan szöveg, amelyre ezt a bélyegzőt lenyomja, azonnal olvashatatlanná válik. Igen, nagyítóval is.
  • Ha bizalmas adatokat tartalmazó dokumentumot kell továbbküldenie, egyetlen mozdulattal eltakarhatja vele azokat a szövegrészeket, amelyek nem tartoznak senkire.
  • Ha iratokat kell selejteznie, elfelejtheti a zajos iratmegsemmisítő gépeket. Csak egy mozdulat, és máris olvashatatlanná teheti a bizalmas adatokat.
  • Nagyobb irodákban nem tehetnek minden asztalhoz iratmegsemmisítőt — de ilyen adattitkosító bélyegzőt akár minden íróasztalra tehet.

Miért jobb az adattitkosító bélyegző, mint az iratmegsemmisítő?

  • Nem kell kapcsolgatni…
  • Nem akad el benne a papír…
  • Nem fogyaszt áramot…
  • Nem hangos…
  • … az ára pedig nevetséges!

Mennyibe kerül egy ilyen adattitkosító bélyegző?

Ezt a bélyegzőt most mindössze 1990.- forintért (igen, ez már áfával együtt ennyi) megvásárolhatja nálunk.

Miért ilyen olcsó?

Nem lesz mindig ilyen alacsony az ára. Most azért kerül ennyibe, mert kisöpörjük a raktárat, és ezeket az adattitkosító bélyegzőket a korábban raktáron maradt régi típusú Trodat házakkal szállítjuk. (Olyanokkal, mint amilyet a képen is lát — lehet, hogy épp más színűvel.)

Igaz, hogy nem olyan elegánsak, mint az újak… na de ezt talán feledteti a nevetséges ár.

Ezt az árat csak a 2011. május 20. éjfélig leadott megrendelésekhez garantálom, utána a bélyegző ára mindennap 500.- forinttal emelkedni fog, egészen addig, amíg el nem éri a normál 5 soros Trodat bélyegző árát.

Ezért azt mondom, hogy még most rendeljen egyet!

>>>Kattintson ide, irány a webáruház, és holnaptól nem kell küzdenie az iratmegsemmisítővel!>>>

Ha tetszett ez a bejegyzés, ha jó ötletnek találja az adattitkosító bélyegzőt, kérem, ajánlja másoknak is. Elhelyeztem itt egy Facebook gombot, kérem, nyomja meg, ha tetszett:

Ne iratkozzon fel a Bélyegző Expressz Blog blogértesítőjére, ha nem szeretne értesülni az ilyen hírekről. Ha mégis szeretne, és Ön még nem regisztrált olvasója a Bélyegző Expressz blognak, akkor  gyorsan regisztráljon itt.

Horváth Attila

Bélyegző Expressz
Minőségi bélyegzők, expressz gyorsasággal, garanciával!
1163 Budapest, Cziráki utca 26-32., Főépület, 1. emelet 115.

Telefon: 06 (1) 411 1212
Telefax: 06 (1) 411 1313
Nyitva tartás: (munkanapokon) 10 és 17 óra között

www.belyegzoexpressz.hu

Csatlakozzon a Bélyegző Expressz rajongóihoz a Facebook-on!

5 hozzászólás

  1. Barazsy Ákos

    Ez igen! Attila, mindig csodáltam a leleményezőképességed, kreativitásodat. Ez kell ide.

  2. Barazsy Ákos

    Viszont most felfüggesztem a munkát, mert csak harmadszorra sikerült kiszámolnom, mennyi 3+7… 🙂

    • Bélyegző Expressz

      @Ákos, köszönöm!

      Az összeadás azért nem ment, mert fáradt vagy, vagy a blog nem akarta elfogadni az eredményt? (Lehet, hogy ő is elpilledt…)

  3. Szabó Dénes

    Azért ez nem ennyire egyszerű, imho: ha egy megrendelőn csak egy helyre kell plecsnizni, akkor ok, talán. De ha több helyre, szerződés, többöldalas, akkor át kell olvasni, hogy hova kell tenni. Ha egy helyre nem teszel, akkor ugyanaz, mintha egyátalán nem tettél volna.

    Árakra teszel? Telefonszámok a megrendelő alján? Ügyintéző neve? Email, címe? Stb…

    Vennék egy nagyobb iratmegsemmisítőt, tutti. Ami nekem van az pici, de 4x35mm-es fecnikre tép szét mindent. Ha nagyon sokat kellene megsemmisíteni, biztos ráapplikálnám egy nagyobb gyűjtőre, és 10-esével tolnám bele a papírokat. Tűzőgépkapcsot ez is megeszi.

    Áramot kér. Tintát viszont nem 🙂

    • Bélyegző Expressz

      Dénes, igazad van: mindenre ez se jó.

      Ha például titkos jegyzőkönyveket kell megsemmisítened, akkor marad a hagyományos iratmegsemmisítő vagy a kandalló. Ha viszont egy A/4-es lapnak többnyire azonos részén vannak a megsemmisítendő adatok — nálunk például ez a helyzet —, akkor ez a módszer a nyerő.

      Meg akkor is, ha el kell faxolnod egy átutalás visszaigazolását, de nem szeretnéd megmutatni minden adatodat. Akkor egyszerűen rányomod ezt a stemplit a törölni kívánt részre, és mehet a fax!