Repülni tanítom az egeret, hogy Önnek ne kelljen érteni a bélyegzőkhöz

Szerző: | ápr 8, 2011 | bélyegző expressz, bélyegző webáruház | 9 hozzászólás

repul-az-egerAmikor 36 órányi egybefüggő, összesen másfél óra alvással megszakított munka után egy szempillantás alatt eltűnt az új webáruházból az összes műanyagházas bélyegző, és fogalmam sem volt, hogy hozom őket vissza, kitéptem az egeret az USB portból, és mereven, bal váll fölött a falhoz vágtam.

* (Lábjegyzet a cikk végén.)

Jól bírta, most is azzal dolgozom.

Felhívtam a webáruház osztrák support csapatát, elmondtam, hogy esküszöm, semmi olyanhoz nem nyúltam, ami egyszerre törölne ki ennyi adatot, és kértem, hogy nézzék már meg, mi omolhatott össze. Megnyugtattak, hogy amit mondok, az vagy nem történt meg, csak én úgy látom, mintha megtörtént volna, vagy soha ilyet még nem láttak.

Erre — bevallom — összeomlottam.

Már egy hete csak a…

Egy hete csak az új webáruházon dolgozom, szerda reggel pedig úgy gyűrtem fel az ingujjamat, hogy amíg el nem készülök minden, erre a hétre kijelölt feladattal, addig nem fekszem le. Csütörtök hajnali 5-kor engedélyeztem magamnak másfél óra alvást, majd délután 4-ig szinte mindennel elkészültem.

Ekkor, az egyik mentés pillanatában omlott össze minden, tűnt el a webáruházból minden új Printy és minden lenyomatminta. Viszont a hibaüzenetet már magyarul írta ki az áruház a képernyőre — nem éltem hiába.

Ekkor repült az egér — egér a Marsról —, és ekkor beszéltem a szerencsére nálam sokkal kiegyensúlyozottabb fejlesztőkkel. Ha ők nem olyan nyugodtak, amilyenek, akkor valószínűleg nyílt színi infarktussal zárom a napot, és az új webáruházunkban máig nem lehetne műanyagházas bélyegzőt kapni.

Ámde.

Köztudomású, hogy kifejezetten szeretek extrém ötletekkel operálni, így tegnap délután, miután megtanítottam az egeret repülni, eszembe jutott egy képtelen ötlet (tehát valami olyan, amit ki kell próbálni). Valószínűnek tűnt, hogy mentés közben történt valami hiba, ami beleharapott az adatbázisba, de nem törölt ki semmit, csak összezavarta a helyi viszonyokat. Így bevillant, mi lehet az az egyetlen mód, ahogy biztosan nem jutna eszembe keresni a problémát — kikerestem azt a pontot, kivettem a pipát valami elől, ami előtt bent kellene hagyni, elmentettem, visszatettem a pipát, újra elmentettem…

… és igen! Minden adat visszajött!

Mintegy 10 perc halálos szünet után újra minden hibátlanul működött, újra lehetett műanyagházas bélyegzőt kapni az új webáruházban, én pedig örömömben egy olyan jóízűt káromkodtam, mint már igen régen.

Ezzel ünnepélyesen üzembe helyeztem a Bélyegző Expressz új webáruházát, amelyet másfél-két évnyi, a Trodat Austriával és két másik, egy német és egy amerikai bélyegzőkészítővel összehangolt fejlesztőmunkával, majd hónapokig tartó magyarítással és nem utolsósorban a fenti utómunkával sikerült üzemképes állapotba hozni.

Köszönetnyilvánítás

Köszönöm a családomnak, akik elviselték, hogy egy hétig csak a monitort bámultam, köszönöm az általános iskolai tornatanáromnak, aki nem tanított meg rendesen kislabdát dobni — nélküle az egér tegnap ripityára tört volna, és nem tudtam volna befejezni a munkát. Köszönöm az Ismeretlen Kézművesnek azt a csomag (10 deka!) csokoládéba mártott kávészemet, amit szerda éjszaka elropogtattam, koffeint ilyen mennyiségben már rég toltam a szervezetembe, és igen, azonnal felszívódott, ma reggelre aludtam ki.

És köszönöm Senecának, aki megtanította, hogy "az igazi nyugalom a helyes gondolkodásból bomlik ki" — ha ez nem jut eszembe a megfelelő pillanatban, a laptopot is az egér után hajítom, és akkor most egy ország marad bélyegzők nélkül… jobb, ha bele se gondolok.

Azoknak pedig, akik úgy gondolják, hogy egy webáruház magyarítása egy Excel táblázatból és a testreszabása működés közben vállalható feladat, ingyenes konzultációt fogok tartani, amelyben szeretettel le fogom beszélni őket erről a tervükről.

Megérte ennyit vesződni ezzel?

Egyébként igen.

Egyrészt azért, mert mostantól olyan egyszerű nálunk bélyegzőt rendelni, mint még soha! Másrészt azért, mert már rég nem tanultam ennyit.

Miért volt érdemes belevágni?

Azért, mert megint sikerült valam olyat csinálni, ami másnak még nem jutott az eszébe.

Eddig, ha bélyegzőt akart vásárolni, először ki kellett választania, hogy mégis milyen bélyegzőházba szeretné tenni a lenyomatot. Elég nagy őrültség — nem??? —, hogy akkor kell bélyegzőházat választani, amikor még nem tudja, mekkora lesz a szöveg, amit rá szeretne írni. Mi van, ha a szöveg írása közben kiderül, hogy az utcanév nem is fér ki rendesen? Vagy ha eszébe jut, hogy kellene még egy sor?

Na, ezért találtam ki — és ez az én ötletem volt —, hogy ahogy annak, aki fúrógépet vesz, nem fúró kell, hanem lyuk a falba, ugyanúgy, aki bélyegzőt szeretne, annak nem bélyegzőt kell választania, hanem lenyomatot, és majd ahhoz a bélyegzőt. Na, erre épül a webáruház egész koncepciója.

** (Üzenet az álnéven feliratkozott bélyegzőkészítőknek a lábjegyzetben.)

Vagyis nem kell értenie a bélyegzőkhöz, elég, ha tudja, mit akar ráírni. Sőt! Elég, ha nagyjából tudja, mit akar ráírni a bélyegzőre, és ha később meggondolja magát, akkor sem kell elölről kezdenie a munkát.

Mert hogy is működik a dolog?

Az egész bélyegzőrendelés csak 4 lépés, sem keresgélni, sem fejet törni nem kell közben.

Nem kell kutatnia, csak kattintson a kedves hölgy melletti feliratra (vagy a kép bármely részére)!

belyegzo-megrendeles-egyszeruen-1-lepes

Egyből megnyílik egy rokonszenvesen egyszerű kezelőfelület, ahol kiválaszthatja, hogy milyen formájú bélyegzőt szeretne rendelni — szögleteset, kereket, szögleteset dátummal vagy kereket dátummal.

valassza-ki-a-belyegzo-lenyomatanak-formajat

Ha kiválasztotta, jöhet a lenyomat megtervezése. Készítettem Önnek pár jól használható mintát, amit könnyű átszerkeszteni, de kérhet üres szerkesztőfelületet is, borzasztó egyszerű dolga lesz, percek alatt végezni fog a munkával (már ha nevezhetjük ezt munkának).

valasszon-lenyomatmintat

A lenyomat szerkesztése pedig pofonegyszerű: ha tud levelet írni számítógépen, akkor ez is menni fog.

A lenyomathoz egyetlen mozdulattal hozzáadhat vagy elvehet sorokat. Míg más bélyegzőáruházakban — korábban a miénkben is — ragaszkodnia kellett a kiválasztott bélyegző sorainak számához, ha meg végül nem fért ki a lenyomat, írhatott kisebb betűkkel vagy kezdhette elölről egy nagyobb bélyegző szerkesztésével, addig itt szabadon játszhat a sorok számával.

 

ilyen-egyszeru-megszerkeszteni-a-lenyomatot-1

Ha adott méretű bélyegző lenyomatra van szüksége — például 30 x 15 mm-es rubrikába kell bélyegeznie —, beállíthatja, hogy ekkora lenyomatot engedjen szerkeszteni az áruház. Később bármikor átállíthatja.

Egyébként ugyanitt — pontosabban a méret beállítása fölött — állíthatja be a lenyomat színét is. (Ez is bármikor módosítható.)

belyegzo-lenyomatmeret-beallitasa-egyszeruen1

 

Korábban, ha többszínű bélyegzőt szeretett volna, sokat kellett bajlódnia. Ennek most vége!

Az egyszínű lenyomatból egyetlen gombnyomásra többszínűt varázsolhat, és ezt utána egy mozdulattal átszínezheti.

tobbszinu-lenyomat-gombnyomasra

Ha végzett a szerkesztéssel, jöhet a következő lépés!

Amit más bélyegző webáruházaknál az első lépésben kell megtennie, azt nálunk ráér most eldönteni. Most, hogy már elkészült a bélyegző lenyomata, nem kell keresgélnie, hogy hol talál hozzá megfelelő méretű bélyegzőt: a webáruház megkeresi, és megmutatja az összes olyan bélyegzőházat, amelyre az Ön bélyegző lenyomata elfér. Ezek után Ön dönti el, hogy melyik tetszik a legjobban. Mást fog választani az, akinek nagy igénybevételre kell bélyegző, mint az, akinek az irodában lesz rá szüksége, az utazók pedig valószínűleg a zsebbélyegzőket fogják jobban szeretni.

belyegzot-valasztani-egyszeru

Ha kiválasztotta a bélyegzőt, irány a pénztár!

Innen még bármikor visszatérhet a szerkesztéshez. Ha most jutott eszébe, hogy valamit rosszul írt, még átszerkesztheti akár az egész bélyegzőt! Rendelhet mellé még bármit, vagy mehet tovább — az adatait majd csak mindezek után kell megadnia (nem zaklatjuk ilyesmivel mindaddig, amíg végleg el nem döntötte, hogy rendel).

penztar

A végén eldöntheti, hogy expressz kiszállítást kér (Budapesten, munkaidőben 2 órán belül), vagy a normál (a legtöbb helyen még ez is szuperexpressz) 1 munkanapos határidővel kéri a bélyegzőt.

Utána dőljön hátra, két percen belül már gyártjuk a bélyegzőjét!

Mit gondol, megérte ezért a kényelemért két évig agyalni?

Nekem megérte.

Disclaimer:

* Kedves állatvédők! Mielőtt befűznék az ánégyest, kérem, vegyék figyelembe, hogy a webáruház beüzemelése során élő állatot nem bántalmaztam, az egér a számítógéphez tartozik.

**Innen üzenem azoknak az álnéven feliratkozott bélyegzőkészítő blogolvasóknak, akiknél az ötleteimet gyakran betű szerint bekopizva szoktam viszontlátni, hogy ezt egy picivel nehezebb lesz lemásolni, de nincsenek illúzióim, addig is bocs, fiúk.

Ha tetszett ez a cikk (egérvédőktől elnézést), és ajánlani szeretné másoknak, vagy csak tetszik (magyarul: lájkolja), és keresi a megfelelő kifejezési formát, itt egy alternatív megoldás, nyomja meg ezt a gombot:

Ne iratkozzon fel a Bélyegző Expressz Blog blogértesítőjére, ha nem szeretne értesülni az ilyen hírekről. Ha mégis szeretne, és Ön még nem regisztrált olvasója a Bélyegző Expressz blognak, akkor  gyorsan regisztráljon itt.

Horváth Attila

Bélyegző Expressz
Minőségi bélyegzők, expressz gyorsasággal, garanciával!
1163 Budapest, Cziráki utca 26-32., Főépület, 1. emelet 115.

Telefon: 06 (1) 411 1212
Telefax: 06 (1) 411 1313
Nyitva tartás: (munkanapokon) 10 és 17 óra között

www.belyegzoexpressz.hu

Csatlakozzon a Bélyegző Expressz rajongóihoz a Facebook-on!

9 hozzászólás

  1. Tulok Imre

    Gratulálok! Szép munka volt és nagyon klassz a koncepció! És a humor is tetszik…

  2. Adorján Zsolt

    ez így naggggyonjó lett 😉

  3. Szalai Gabriella

    Tetszik a fricska a másolónak. 🙂 Meg az áruház is, gratulálok!

  4. Szombati Orsolya

    Attila, én erre a posztra legszívesebben vagy 10 lájkot nyomnék! Gratulálok és sok-sok sikert kívánok ehhez a csodálatos, egyszerű, áttekinthető webáruházhoz!

    Másfelől egy hatalmas köszönetnyilvánítás a részemről Neked is szól. Tudod, hogy miért 🙂

    Jó alvást, és tengernyi vevőt kívánok Neked!

  5. Mesterházy Levente

    …és így lesz egy jó webáruházból brutál jó! Nem kérdés, hogy megérte a befektetett munka.
    Ha ettől ilyen jókat írsz, minden pénteken vágj falhoz egy egeret 🙂 (szerintem ezt kipróbálja a konkurencia is, hátha segít :rock:)

  6. Lengyel Zoltán

    Gratulálok, nagyon profi munka!
    Egy webáruháznak ilyen módon kell kiszolgálnia az ügyfeleket!

    Köszönjük!

  7. Takács Zsolt

    na végre. az előző ehhez kéest mondjuk úgy hogy kicsit elavult volt:) ez már sokkal jobb!

    • Bélyegző Expressz

      Köszönöm mindenkinek! Tényleg megérte, na, ez az igazság.
      Nagyon jó fejek vagytok, hogy így velem örültök, köszönöm!

  8. Horváth Ildikó

    Nagyon szuper, gratulálok! Bélyegzőrendelés előtt állok, nekem ez nagyon jól jött, mert a múltkor már visszafordultam a nagy választékot meglátva…