Az első füves bélyegző, műtét a pályán, kurucok, labancok, jenkik

Szerző: | febr 23, 2011 | a világ első füves bélyegzője, klímasemleges bélyegző, környezetbarát bélyegző | 3 hozzászólás

fuves-belyegzoMa a világ első füves bélyegzőjéről fogok írni, meg arról, hogy milyen is az, amikor egy Formula-1-es pilótát meg kell műteni a pályán.

Elmesélem, milyen volt együtt dolgozni egy amerikaival és egy némettel úgy, hogy közben soha nem is láttuk egymást, csak egy osztrák kollégán keresztül tartottuk a kapcsolatot. A munkánk során — pedig másfél évig tartott! — egyetlen liter üzemanyagot sem használtunk el, és egyszer sem utaztunk sehová, nem is volt rá szükség. Pedig nem akármin dolgoztunk!

Végül elmondom, hogy ez az egész miért jó hír Önnek, pedig árat emeltek nekünk, ami nyilván azt is jelenti, hogy… azaz nem biztos, hogy azt jelenti.

A füves bélyegző…

Azért sem a füves bélyegzővel kezdem! Hanem azzal, hogy miért is nem működött a blog az elmúlt 3-4 hétben.

Az elmúlt években rengeteget bosszankodtam amiatt, hogy mindenféle bélyegzős cégek gátlás nélkül másoltak rólam mindent, amit csak tudtak és amit nem szégyelltek. Ezért belevágtam egy-két olyan fejlesztésbe, amit csak az én ügyfeleim kapnak meg, és amit egy kicsit nehezebb és költségesebb lesz lekoppintani, mint a korábbiakat. Ehhez azonban teljesen új informatikai háttérre volt szükségem.

Így történt, hogy öt éven át tartó sikeres együttműködés után kiváló munkájukat megköszönve elbúcsúztunk a Profartis Media Grouptól, és átigazoltunk az ELIT-INFO Kft.-hez. A Profartisnak köszönhetem azt a profi honlapkészítői munkát, amellyel egy csapásra, tényleg egyik napról a másikra meghússzoroztuk a Bélyegző Expressz online forgalmát.

Remek évek voltak, köszönöm és minden jót kívánok nekik!

Az ELIT-INFO újabb mérföldkövet tett le a Bélyegző Expressz életében. Vadonatúj hírlevélküldő rendszer, egy csomó Google alapú és Google-lel szinkronizált szolgáltatás — csupa olyan új dolog, amivel a korábbinál is többet tehetünk az ügyfeleinkért. Ráadásul az ELIT-INFO és a Google neve mintha összeforrni látszana…

Az átállást a január-februári bélyegzős főszezon kellős közepére sikerült időzíteni. (Ilyen az élet.) Ez körülbelül olyan bravúrt igényelt az ELIT-INFO részéről, mintha egy F-1-es pilótát menet közben kellene megműteni vakbéllel úgy, hogy közben ne kelljen feladnia az első helyét.

A műtét sikerült: Ön az új tárhelyről látja a Bélyegző Expressz honlapját, ha már feliratkozott olvasónk, akkor a blogértesítőt egy vadonatúj hírlevélküldő rendszerből kapta, és ha ügyfelünk, akkor már a közeljövőben egy sor remek szolgáltatást fog élvezni. Én pedig végre tényleg bármit el tudok menedzselni a mobiltelefonomról is (de azért a laptopot egyelőre még megtartom).

Hálás köszönet az ELIT-INFO munkatársainak, I think this is the beginning of a beautiful friendship.

Egy kuruc, két labanc, egy jenki és másfél év közös munka egyetlen kilométer utazás nélkül

attila-gerd-f1-2009-hungaroringEz a kép még 2008-ban készült a Hungaroringen. Ennyi vidám finnt azóta sem láttam egy helyen. A mellettem álló fickó nem Rubens Barrichello (csak mindenki annak nézte), hanem Schmid Gerd a Trodat Austriától.

Először itt beszéltünk arról, hogy új webáruházat kellene fejleszteni a Trodat Austria ügyfeleinek, és lenne-e kedvem beszállni a munkába.

Természetesen igent mondtam.

Egy ilyen projekt nemcsak nagy feladat, de hihetetlenül jó tanulási lehetőség is.  A Trodat a világ minden országába ezt a webáruházat adja majd el, ahová csak bélyegzőt szállít, ezért a feladat szépségén felül megadatott nekem az a szívet melengető érzés is, hogy a világ megannyi bélyegzőkészítője és webáruház tulajdonosa közül én lehettem a három kiválasztott ötletgazda egyike — egyetlen magyar a válogatott nemzetközi mezőnyben.

Rajtam kívül egy amerikai és egy német webáruház tulajdonos vett részt a munkában, pedig a világon sok bélyegzőkészítő van. Szóval jó érzés volt, hogy épp engem találtak meg. Igyekeztem megszolgálni a bizalmat.

belyegzo-expressz-uj-webaruhazA fejlesztés a legnagyobb titoktartás mellett zajlott, kizárólag online értekeztünk, és azon kívül, hogy ki melyik országban él, semmit nem tudtunk egymásról. Lám, nem kell ahhoz több ezer kilométert utazni, hogy az ember egy világcégnek dolgozzon, elég egy jó szervező és az internet. Meg néhány megszállott bélyegzőkészítő, akik jó mélyen beleásták magukat a marketing és a webergonómia tudományába.

Ennyire érdekes munkám rég nem volt, és talán sokáig nem is lesz. Ráadásul végül minden ötletemet beépítették a webáruházba — vagyis olyan lett, amilyennek megálmodtam.

Az áruház már működőképes, most a nyelvi hibák javításánál tartok, és amikor elkészülök — néhány héten belül eljön ez a nap is —, lecserélem a régit erre az újra. Meglátja, még soha ilyen egyszerű nem volt a bélyegző megrendelés, mint eztán lesz!

A világ első füves bélyegzője

klimasemleges-belyegzo1Itt kell kiábrándítanom azokat, akik a droglegalizációért folytatott harc vagy a bélyegzőbe rejtett kábítószerről szerezhető információ reményében olvasták idáig a cikket. A papír-írószer szakma a Technokol Rapidon kívül egyébbel nem tud szolgálni ebben a témakörben, és ez így van jól.

Ez a fű nem az a fű.

Biztosan emlékszik arra, amikor megjelent a Trodat EcoPrinty bélyegző. Abban az volt a nagyszerű, hogy jórészt újrahasznosított anyagból készült.

Az új Trodat bélyegző — napokon belül már nálunk is kapható lesz! — 65%-ban újrahasznosított anyagból készül. Pontosabban: a fekete és a szürke 65%-ban ilyen anyagból van, a többi színhez minimális (pár százalék) színezőanyagot is kellett tenni, de gyakorlatilag ezek is klímasemleges bélyegzők.

Miért mondom, hogy klímasemleges?

Azért, mert a gyártás során nem kellett mérgező anyagokat eregetni a földbe, vízbe, a levegőbe, elegendő volt a szelektíven gyűjtött műanyaghulladékot újrahasznosítani. Ráadásul a felhasznált villamos energiát vízi erőművel termelték meg, a gyártás során keletkező hőt pedig nem hagyták elveszni: ezzel fűtötték az épületet. Vagyis ha Ön ilyen bélyegzőt vásárol, akkor azzal a nyugodt tudattal használhatja, hogy az Ön bélyegzője kedvéért egyetlen gramm kőolajat sem kellett felhasználni, nem szennyezték az ivóvizet, a levegőt, a termőföldet, ellenben újrahasznosítottak egy csomó szemetet (talán épp egy tönkrement kínai bélyegzőt vagy egy mosószeres flakont).

A bevételekből pedig olyan környezettudatos beruházásokat finanszíroznak, amelyekkel kompenzálni lehet a gyártás során elengedhetetlenül keletkező széndioxid kibocsátást (például erdők telepítését támogatják).

Verhetetlen érzés, igaz?

Szeretne egy ilyen bélyegzőt ajándékba?

Akkor figyelje a blogot, mert hamarosan nem csak azt tudhatja meg, hogy hogy is néz ki ez a bélyegző valójában, fűtakaró nélkül, hanem azt is, hogy hogyan kaphatja meg ingyen!

Ha tetszett ez a bejegyzés, bátran nyomja meg a Tetszik (magyarul: Like) gombot!

Ne iratkozzon fel a Bélyegző Expressz Blog blogértesítőjére, ha nem szeretne értesülni az ilyen hírekről. Ha mégis szeretne, és Ön még nem regisztrált olvasója a Bélyegző Expressz blognak, akkor  gyorsan regisztráljon itt.

 

Horváth Attila

Bélyegző Expressz
Minőségi bélyegzők, expressz gyorsasággal, garanciával!
1163 Budapest, Cziráki utca 26-32., Főépület, 1. emelet 115.

Telefon: 06 (1) 411 1212
Telefax: 06 (1) 411 1313
Nyitva tartás: (munkanapokon) 10 és 17 óra között

www.belyegzoexpressz.hu

Csatlakozzon a Bélyegző Expressz rajongóihoz a Facebook-on!

3 hozzászólás

  1. Reményi József

    Hát igen. Aminek ahhoz a fűhöz köze van, az a „bélyeg” és nem a bélyegző… 🙂

    Gratulálok a fejlesztéshez!

  2. Csermák Szabolcs

    Gratulálok a sikerekhez! Csak így tovább!

  3. Szombati Orsolya

    Attila, egyszerűen utolérhetetlen vagy!
    Az írásaid mindig lenyűgöznek.

    Gratulálok Neked/Nektek ehhez a sikeres projekthez, és izgatottan várom a folytatást!

    ui: bár pillanatnyilag nincs szükségem bélyegzőre, annyira átjön az írásaidból, hogy szívvel-lélekkel, igazi lelkesedéssel végzed a munkád, hogy mindig azon töröm a fejem, mit lehetne MÉG rendelni Tőletek 🙂

Trackbacks/Pingbacks

  1. Tweets that mention Bélyegző Expressz Blog -- Topsy.com - [...] This post was mentioned on Twitter by Papp Zoltán , Horváth Attila. Horváth Attila said: Mit szólnál egy füves…