Le az unalmas cégtáblákkal! Most kaphat egy egyedit ajándékba!

Szerző: | márc 8, 2010 | cégtábla 2 perc alatt, cégtábla ajándékba, cégtábla egyszerűen, cégtábla gyorsan, kötelező-e a cégtábla | 9 hozzászólás

le-az-unalmas-cegtablakkal_Muszáj egy cégtáblának unalmasnak lennie?

Dehogy!

Egy jó szórakozóhely például ezt írhatná a bejárata fölé:

A békák nem isznak. Ezt a bejáratot embereknek tartjuk fenn.

Egy pénzügyi tanácsadónak ez lehetne a cégtábláján:

Harminc évig tartana, ha el akarna számolni egymilliárdig.
Ne tegye! Pénzügyekről inkább konzultáljon velem.

Egy belgyógyász ezt is írhatná a rendelője mellé kifüggesztett táblára:

Egy átlagos ember szíve 3 milliárdot ver élete során.
Nálunk egy rövid vizsgálatsorozattal megbizonyosodhat róla, hogy hibátlanul működik, vagy karbantartásra szorul.

Étterem:

Egy átlagos bélyeg felnyalásával 5,9 kalóriát visz be a szervezetébe.
Ha nálunk eszik, többet hízik — de micsoda különbség!

Ehelyett milyen egy cégtábla — ha egyáltalán van a cégnek cégtáblája?

Dögunalom.

Pedig legalább annyi figyelmet kellene, hogy felkeltsen az emberekben, amennyi arra elegendő, hogy egy arra járó APEH ellenőr észrevegye, hogy ott van.

A cégtábla ugyanis kötelező. Ha nincs, abból komoly baj is lehet.

És ha már kötelező, igazán írhatnánk rá valami eredetit is — az ugyanis jobban vonzza a vevőt.

Miért kötelező?

Hogy miért kötelező a cégtábla?

Egyszerű: törvény írja elő, hogy legyen.

Eredetileg nyilván azért, hogy a számlagyárosok ne tudjanak Fantomast játszani. De mivel a számlagyárosok ügyesek, a becsületes cégvezetők pedig nem mindig körültekintőek, a törvény szigora őket találja meg.

Igazságos ez?

Az élet mindig is igazságtalan volt, és most már az is marad.

Az APEH két sikertelen megkeresés után — például két olyan sikertelenül kézbesített levél után, amely azzal jött vissza, hogy a címzett ismeretlen — jó esetben kimegy a helyszínre, és ellenőrzi, hogy az adott cég a megadott címen található-e. Ez praktikusan annyit jelent, hogy ha talál cégtáblát, akkor a cég ott van, ha nem talál, akkor nincs ott. És akkor felfüggeszti a cég adószámát. Majd adott — viszonylag rövid — idő után törli.

Vagy ki sem megy, csak befűzi az ánégyest "Adószám felfüggesztése" fejléccel.

És erről a cég a legtöbbször nem is tud.

Ha Ön most azt hiszi, viccelek, olvassa el a HVG cikkét a témáról.

Ilyen esetekben függesztik fel egy cég adószámát. (Forrás: HVG)

Jópofa, és tipikusan hazai vonás, hogy semmi nem szabályozza, hogy mitől cégtábla egy cégtábla, de ha nincs, és pont rosszkor nincs — mint az előbbiek is mutatják — adott esetben sok kellemetlen percet tud szerezni egy cégvezetőnek.

Lehet persze bosszankodni, hogy íme, még egy banális dolog, amire nagyon oda kell figyelni, hogy az embert ne érje veszteség. De lehet praktikusan is gondolkodni, hiszen a cégtábla hasznos.

Ha jól megfogalmazza rajta a cége üzenetét, könnyebben találják meg a vevői.

Ne bosszankodjon, találjon ki valami szellemeset, és írja azt a cégtáblájára!

Mától ugyanis ilyen egyszerű cégtáblát rendelni!

Várjon, még ne rendeljen semmit!

Cégtábla akció a Bélyegző Expressznél!

Ha Ön 2010. március 9. és 2010. március 12. között bélyegzőt és cégtáblát is rendel egyszerre, az olcsóbb terméket ajándékba kapja. Ha ez a bélyegző, akkor azt, ha a cégtábla, akkor azt.

FIGYELEM!

A webáruháztól kapott visszaigazoló e-mailben minden terméket teljes áron fog látni, de ez ne zavarja. A megrendelést követő legrövidebb időn belül — munkanapokon akár percekkel a megrendelés után, de mindenképp nagyon hamar — Miklós vagy András kollégám felveszi Önnel a kapcsolatot, és egyezteti a megrendelés adatait, valamint a tényleges, tehát a kedvezményes árat.

A cégtáblát és a bélyegzőt Ön minden előképzettség nélkül akár 2 perc alatt megszerkesztheti webáruházunkban. Ha tud számítógépen levelet írni, akkor már eleget tud ahhoz, hogy nálunk bélyegzőt és cégtáblát rendeljen.

Rendeljen bélyegzőt és cégtáblát egyszerre 2010. március 9. és 2010. március 12. között, és vigye el az olcsóbbat ingyen!

Az akció 2010. március 12. éjfélig leadott megrendelésekre érvényes.

Ha nincs ötlete, mit írjon a cégtáblájára, írjon ide a blogba — segítek!

Ha már kötelező, profitáljon belőle: kapja meg ajándékba, és írjon rá valami szellemeset!

Akkor kezdhetjük?

Horváth Attila

Bélyegző Expressz
Minőségi bélyegzők, expressz gyorsasággal, garanciával!
1163 Budapest, Cziráki utca 26-32., Főépület, 1. emelet 115.

Telefon: 06 (1) 411 1212
Telefax: 06 (1) 411 1313
Nyitva tartás: (munkanapokon) 10 és 17 óra között

www.belyegzoexpressz.hu

9 hozzászólás

  1. Erdélyi Norbert

    Amikor tavaly év végén alapítottam egy új kft-t, az apeh küldött egy levelet, a szokásos ajánlott tértivevényes, de csak annyi volt benne, hogy kb. „Üdv a csapatban” Tisztelt cégvezető, köszöntjük az adózók táborában…
    Milyen rendesek, mondom én.. „A fenét, így ellenőrzik, hogy tényleg ott van-e a cég, ahol..” mondja az ügyvédem.

    Cégtábla: okos dolog ez, hogy kötelező, de egy online cégnél teljesen irreleváns.

    De ha egyszer csinálok egy offline üzletet, rendelek Tőled egy kreatív cégért

    • Bélyegző Expressz

      Egyetértek: egy online céget elég, ha online elérnek az ügyfelei. És az is elég lenne, ha az APEH online vagy postán vagy akárhogy elérné.
      Persze ebben az APEH nem ért velünk egyet, így a cégtábla az online cégek számára is kötelező — teljesen értelmetlenül ugyan, de az.

  2. www.kertfuvesites.com

    Mindjárt hanyatvágom magam !
    Egyéni vállalkozónak is kell cégtábla?
    A könyvellőm erről nem is szólt.Még bélyegzőm simcs ,eddig nem volt annyi lehetőségem ,hogy belefáradjak a számla kitöltésébe.De ezentúl másképp lesz,mert egy nagyszerű marketingbe kezdtem,ami arról szól ,hogy megismerjenek és rendeljenek.Ha ügyes leszek, akkor kell egy bélyegző ebben az évben.

  3. szuhai györgy

    Sehol nem látok árakat!Sem cégtábla sem bélyegző.Sehol egy ár.Cégtábla, mire van festve műanyag vagy valami más? Érdekelne egy kisebb cégtábla.De valamit azért tudnom kellene. nem?

    Űdv:györgy (csigapapa)

    • Bélyegző Expressz

      Kedves Csigapapa! Ha a linkre kattint, máris meglátja az árakat.
      A cégtáblát kétrétegű műanyag táblára gravírozzuk. A műanyagra fémet gőzölnek, azt gravírozzuk meg.

  4. Nagy Barna

    Kövezzetek meg, de nem értek egyet! Egy cégnek igenis legyen cégtáblája, akár online dolgokkal foglalkozik, akár nem, akár egyéni vállalkozó, akár társas.

    Mennyire bízhatok meg egy olyan webáruházban, aminek a bejelentett székhelyén semmi nincs kiírva, vagy legfeljebb „Kovács János”? Ha megy egy ellenőr vagy akárki, akkor csak azt látja, hogy a cég sehol. Nem muszáj ott ügyfeleket fogadni, ha valakinek online üzlete van, de ha oda van bejelentve egy cég, írja ki. Ahogy írtad, Attila, nincs szabályozva a cégtábla kinézete. (De ha már kitesz valaki egyet, akkor saját érdekből érdemes jól megcsinálnia.)

    Az egyéni vállalkozó is ugyanolyan üzletet vihet, mint a társas (ismerek olyan egyéni vállalkozót, akinek volt már 18 alkalmazottja és több üzlete is) – a helyzete annyiban speciális, hogy ha ki van írva a neve a kapura/ajtóra, akkor az már cégtábla? 🙂 Elvére ha nincs megkötés, akkor így is értelmezhetjük, és arról beszélünk, hogy az adott címen ki van-e írva a neve…

    Azzal viszont egyetértek, hogy nem szerencsés, hogy az Apeh vagy más hivatal a kiküldött levelek alapján hoz ilyen döntéseket. Egyszerűen azért, mert ez a postáson is múlik. Az állandó postások többnyire fejből tudják már a cégeket – de mi van a helyettesítésekkel? No ezért kell egy jól látható cégtábla, hogy ő is egyértelműen tudja.

  5. Bálint Balázs

    Szervusztok !
    Két dologban szeretnék szólni. 1 : Én is online kereskedem, de egyrészt az ügyfél sokszor szeretné megtekinteni a terméket, tehát jó ha tudja hol vagyok, mésrészt azért tudjuk, hogy a székhelyen kell, hogy legyen egy rahedli irat, kimutatás, stb, ami a cég ügyvitelével kapcsolatos. Ezt a hatóságok bármikor ellenőrizhetik, tehát szerintem ebben az esetben is jogos a cégtábla.
    2. Sajnos az APEH és más hivatalok segge is ki van nyalva ezzel az idióta átvételi szabállyal. Nekem volt olyan, hogy nyaraltam 2 hétig, és nem tudtam átvenni azt az iratot amit küldtek, ezért nagy gondban voltam később.
    Van ügyfelem, akinek kiszállította a Fiam az árut saját autóval, és később egy megbízottja ( barátja ) váratlanul beállított, mondván, hogy hiányzik az illető anyag biztonsági adatlapja ( nem hiányzott, rajta volt a csomagon egy zacsiban leragasztva, erre nagyon ügyelek ). Adtam neki másik nyomtatványt, és avégére kiderült, hogy csak ellenőrizni jött.
    Van aki csak személyesen akarja átvenni az árut, többen voltak akik a kinyomtatott cégközlöny oldalal jöttek, és a bélyegzőm adószámát is ellenőrizték. Ezzel persze semmi gondom nincs, mert valóban hivatalosan is létezem, de a hozzáállás mindenképpen elgondolkodtató.
    Amúgy egy jó cégtábla szerintem mindenképpen fontos, és enm attól függ, hogy üntetnek-e érte ( ez tudtommal az önkormányzat hatásköre ) vagy sem.
    Üdv Bálint Balázs

  6. F. Csaba

    Üdvözletem!
    Érdeklődnék egy bélyegzőnek elégséges tartalmaznia a nevet, címet, adószámot és bankszámlaszámot? Mást nem ír elő törvény?

  7. Bélyegző Expressz

    Igen, elegendő ennyi adat. Egyébként nincs rá törvény, de ezeket szokták írni.