10+1 ötlet, hogy a karácsonyi készülődés ne menjen az agyára

Szerző: | dec 11, 2009 | aláírás bélyegző, aláírásbélyegző, karácsony | 7 hozzászólás

karacsonyA karácsonyi készülődés akkor is egy kicsit sűrűvé teszi az életet, ha egyébként nem kapjuk be a konzumfrászt, és nem rohangálunk bevásárlóközponttól bevásárlóközpontig, ha nem vergődünk a városi dugóban, és ha nem kapunk szénmonoxid mérgezést az áruház pinceparkolójában, mire ki tudunk végre jutni.

Van néhány hasznos ötletem — ráadásul mind rövid —, amelyet érdemes átfutnia, ha Ön is szeretné elkerülni, hogy a nagy készülődésre több idegsejtet áldozzon, mint amennyi az éves erre szánt kerete.

Jöjjön tehát a 10+1 hasznos tipp.

1. Döntse el, mennyit fog költeni

Ez nem csak akkor fontos, ha nagyon be kell osztania a pénzt. Mindenképp döntse el, milyen összeget szán az idén ajándékokra és egyebekre (beleértve a karácsonyi menüt is), tervezze meg — ehhez bőven elég 30-60 perc —, és írja le.

Ragaszkodjon ehhez a kerethez, illetve határozza meg előre, hogy legfeljebb mennyivel térhet el tőle.

Kiegészítés: vásároljon néhány tartalék ajándékot (pl. bonbont) arra az esetre, ha váratlan látogatója érkezne az ünnepekre. Ezt se felejtse ki a büdzséből. Mindig kiderül, hogy a nagy családi összejövetelre sok év után most először jön el valaki, aki már rég nem volt ott.

2. Már a vásárlás után csomagolja be

Ha mindent egyszerre akar majd becsomagolni, a végére nagyon elege lesz. Pedig csomagolni jó — ilyenkor is jobb azokra gondolni, akiket megajándékoz, mint arra, hogy már éjjel 2 óra, és még mennyi teendője van. Ha rögtön aznap este becsomagolja az ajándékot, amikor megvásárolta, akkor az egész éjszakás maratoni csomagolási őrület kipipálva. És meglátja, a csomagok is szebbek lesznek, hiszen több ideje és energiája marad minden egyes darabra. Jobb lesz a kedve, kreatívabb lesz. Ja, és az sem fordulhat elő, hogy a legváratlanabb pillanatban fogy ela csomagolópapír.

3. Ne december 24-én csomagolja ki az égőket

Velem már többször előfordult, hogy már ott állt a fa a nappaliban, amikor kiderült, hogy nem működnek az égők. Ilyenkor elég stresszes kivakarózni a fenyőtüskéből, és kirohanni a legközelebbi — még nyitva tartó — üzletbe, hogy megvegye azt az ízlésének valószínűleg egyáltalán nem megfelelő, ámde működőképes égősort, amit ezután gyorsan felszerelhet a fára.

Ha néhány nappal az ünnep előtt kipróbálja az égőket — persze a gyerekek ne lássák —, nem érheti ilyen meglepetés.

4. Amit csak lehet, rendeljen meg online

Egyre több jópofa webáruház van, és egy kis odafigyeléssel hamar ki tudja választani, melyik a megbízható, és ki az, aki majd húsvétra szállítja ki azt, amit most rendel meg. Ne sajnálja a szállítási költséget: utazásra és parkolásra többet költene, mint amennyit a webáruházak elkérnek a kiszállításért. És akkor még nem is beszéltem az idejéről.

Én amit lehet, online vásárolok. A plázákat nem szeretem. Offline csak vásárokba szeretek járni, ahol el is lehet beszélgetni a kézművesekkel. Ha már vásárolok, szeretem jól érezni magam.

5. Pihenjen rá az ünnepre

Már most kezdjen el egy kicsit többet aludni, hogy az ünnepet ne a fa alá ájulva töltse. Karácsonykor nagy a jövés-menés (ez is a szép benne), de ha nem elég kipihent, akkor ezt nem fogja élvezni.

6. Töltsön fel elég akkumulátort

Karácsonykor — főleg, ha gyerekek, unokák is vannak a családban — sokat fog fényképezni, videózni. Az ünnep előtt néhány nappal töltse fel az akkumulátorokat, hogy ne kelljen bosszankodnia, amikor valamelyik lemerül (legyen kéznél másik feltöltött darab).

Apropó, fotózás, videózás.

Ingyenes fotózási tippek, főleg gyerekfotózáshoz, >>> itt.

Ingyenes videó és videóvágás tippek >>> itt.

7. Ne szégyelljen ordítva énekelni

Az autót azért találták fel, hogy azt csináljunk benne, amit akarunk. Ha már beszorult a dugóba, ne bosszankodjon, kapcsoljon be valami jó zenét, és bátran eressze ki a hangját. Jobb, mint dühöngeni. És a többiek úgyse hallják. (Igen, ilynekor én is…)

9. Családi képeslapok

A családnak szánt képeslapokat ne boltban vásárolja meg, inkább saját kezűleg készítse el. Ha vannak gyerekei, jobb módszert nem is találhatna arra, hogy őket is lélekben felkészítse az ünnepre. Az enyémek már hetek óta festenek, só-liszt gyurmáznak. (Utóbbiakból kiváló ajándékkísérőket lehet gyártani.) Persze az étkezőasztal csupa mocsok estére — de kit érdekel?

10. Képeslapok üzletfeleknek

Ha az üzletfeleinek is szeretne képeslapot küldeni, ne hagyja az utolsó napra a megírásukat, mert nem lesz rá ideje. Naponta írjon meg 5-10 (ha sok partnere van 10-50) darabot, így még időben végezhet. A kollégák is segíthetnek.

Extra tipp:

Ha Ön is  legalább annyira utálja ezerszer leírni a nevét, mint én, használjon Ön is aláírás bélyegzőt. Bélyegezni bárki tud, akinek épp nem ég a keze alatt a munka — bízza a kollégáira. Figyeljen arra, hogy fényes papírra csak különleges, gyorsan száradó festékkel bélyegezzen.

Hogyan lehet aláírás bélyegzője akár még ma?

  • Írjon alá egy sima fehér lapra egy vékony hegyű, lehetőleg fekete filctollal egy kicsivel nagyobb méretben, mint amekkorában egyébként szokott.
  • Szkennelje be az aláírást, legyen a kép 300 dpi-s, és mentse el bmp formátumban.
  • Küldje el a belyegzo(kukac)belyegzoexpressz.hu címre vagy
  • Lépjen be a Bélyegző Expressz webáruházba, és töltse fel egy kiválasztott bélyegző grafikájaként.
  • A többit megoldjuk.

10+1. Érezze jól magát!

Az egész ünnep ezért van. Ezt ne feledje!

Utóirat:

Hétfőn, december 14-én leszek 40 éves. Figyelje a postafiókját, mert hatalmas buli lesz, sok ajándékkal! De csak egy napig.

És nem, nem csak az kap ajándékot, aki vásárol. Mindenki kap!

Most tényleg gondolja meg, hogy érdemes-e csak azért lemaradni — például — a hétfői ajándékesőről, mert nem kap róla időben értesítést. És ha az jön ki, hogy nem akar lecsúszni erről a lehetőségről, és Ön még nem regisztrált olvasója a Bélyegző Expressz blognak, akkor gyorsan regisztráljon itt.

Horváth Attila

Bélyegző Expressz
Minőségi bélyegzők, expressz gyorsasággal, garanciával!
1163 Budapest, Cziráki utca 26-32., Főépület, 1. emelet 115.

Telefon: 06 (1) 411 1212
Telefax: 06 (1) 411 1313
Nyitva tartás: (munkanapokon) 10 és 17 óra között

www.belyegzoexpressz.hu

7 hozzászólás

  1. Páli Tímea

    Kedves Attila!

    Köszönöm szépen a sok jótanácsot! 🙂
    Én eddig is hasonlóképpen jártam el karácsonyi készülődés ügyben. Ezért is tetszett, amiket leírt. Nagyon kedves gondolat így reklámozni a céget. Gratulálok!

    Boldog karácsonyt kívánok!

    Üdvözlettel,
    Páli Tímea

    • Bélyegző Expressz

      Kedves Tímea!

      Az jó,ha Ön már most is így várja az ünnepet. Néhány éve én még csak annyi célt mertem kitűzni, hogy a következő évben már egyetlen ajándék vásárlását sem hagyom huszonnegyedikére.

      Aztán onnan sikerült eljutnom idáig. Bevallom, ez utóbbiban jobban érzem magam. (Mondjuk az égőkkel tavaly pont volt egy futásom 24-én délelőtt…)

      Én is boldog karácsonyt kívánok!

      Horváth Attila

  2. Pálma

    Kedves Attila!

    Mindig szívesen elolvasom a blogjait, mert kellemes és hasznos időtöltést jelentenek számomra .A karácsony előtti praktikus javaslatait köszönöm.
    Végül pedig boldog születésnapot kívánok!
    Pálma

    • Bélyegző Expressz

      Köszönöm!

      Horváth Attila

  3. Ábrahám Gabriella

    Nagyszerünek találom,mert jó magam is ezt teszem, pont most csomagolom a már
    megvett ajándékokat, nagyjából ez a része
    letudott. Ma este állitom össze papiron az ünnepi menüt, aminek mindig van egy B.
    változata is, ami azt jelenti, amennyiben
    bővül a látogatók száma gondnélkül, zökkenőmentesen tudom megoldani,hisz erre
    is felvagyok készülve. Igen ha az ünnepeknek a forgatókönyve egyszer összeállt, akkor már a következő évek folyamán minden rutinosabban megy. Nagyon
    sok tehertől kiméljük meg magunkat, ezért
    is olvastam örömmel az ötleteket,mert
    nagyon sok jó ötlettel boldogan vidáman
    tudjuk várni a Jézuska születését, és ahogy itt olvastam, nem a karácsonyfa alól mászunk elő összezuhanva.. Mindenkinek kivánok jó készülődést és vidám boldog napokat.Gabriella

    • Bélyegző Expressz

      Jó készülődést, boldog ünnepet kívánok!

      Horváth Attila

  4. Luighi

    Isten éltessen sokáig boldogságban Attila!

    És köszönöm a az eddigi ajándékadat, hasznos ötleteidet!

    Szép Napot Mindenkinek!