Ön vigyáz a környezetére, én visszaadom a bélyegzője árát. Megegyeztünk?

Szerző: | aug 6, 2009 | ajándék a bélyegző mellé, ecoprinty, környezetbarát bélyegző | 4 hozzászólás

Visszakapja a bélyegzője árátMint az előző írásokban már jeleztem, ha az eddig megszokott ütemben fogyasztjuk az energiát, 2012-re komoly gondjaink lehetnek. De azt is elmondtam, hogy ez nem végítélet, hanem döntési helyzet: időben vagyunk, tudunk tenni ellene, és a baj megelőzhető.

A hangsúly azon van, hogy cselekedni kell. Tehát nem a bajra kell koncentrálni, nem félni kell, hanem mozdulni.

Tudom, a legtöbbeket a címben olvasható ajánlatom érdekel a legjobban, ezért ha Ön nem kíváncsi a részletekre, először kattintson az "Olvasson tovább" gombra, majd rögtön görgessen az ajánlathoz a lap aljára. Ugyan ki fog maradni egy roppant érdekes történetből, ami mind emberi oldalát tekintve, mind mint gazdasági modell több, mint figyelemre méltó, és még akkor is meg tudja nézni, ha nincs hangszóró a gépén, lévén feliratos, de ha most nincs ideje, megértem Önt. A lényeg, hogy időhiány miatt sem marad le az ajánlatról.

Egy személyes történet. Önhibámon kívül, teljesen szabályosan közlekedve 3 súlyos balesetet éltem át az elmúlt 5 évben. Ebből az egyiket — az elsőt — motorral abszolváltam, pechemre épp ez volt frontális ütközés. Amikor a műtőasztalra tettek, az orvosok még nem tudták garantálni, hogy nem az lesz a művelet vége, hogy levágják a sérült lábamat. Végül megmentették, és minden akaraterőmet összeszedve 3 hónap alatt újra meg is tanultam járni. Azt kell mondanom, hogy a lábam ennél jobban nem is gyógyulhatott volna meg, bár igaz, soha többet nem fogom tudni úgy használni, mint a baleset előtt, de újra megtanultam járni, futni, úszni, biciklizni, sőt, síelni is.

Nincs tehát menthetetlen helyzet, csak mindenre rá kell szánni az időt és az energiát. Éles helyzetben pedig egy kicsit jobban oda kell tenni magunkat. Ha pedig valami megelőzhető, akkor meg kell előzni. A balesetem óta hitelesebben hangzik a számból az, amit mindig is mondtam: a biztonsági öv bekötése kevésbé kényelmetlen, mint a tolókocsi.

Ugyanígy igaz, hogy könnyebb most betömni azokat a lyukakat, ahol fölöslegesen folyik el az energia, mint egy energiaválság következményeit viselni. Nincs idő vacakolni a döntéssel, a kérdés az, hogy most műtünk, vagy várunk egy kicsit, és akkor amputálunk.

Az első jó hír:

Nincs miért kétségbe esnünk azon, hogy a világ energiakitermelése és a fogyasztás egyensúlya felbomlani látszik, mert a túlfogyasztás ésszerűsíthető, a kiapadó forrásokat más forrásból pótolni lehet, a környezetszennyezés pedig visszafordítható.

Az első rossz hír:

A források pótlásával egy kicsit el vagyunk maradva, ezért ott igyekezni kell, és mivel az energia felhasználása csökkenti a meglévő forrásokat, nem mellesleg pedig szennyezi a környezetet, az ésszerűbb felhasználást nem holnap kell elkezdeni, hanem ma. Különben nem lesz rá elég időnk, hogy zökkenőmentesen pótoljuk a készleteket. Ha erre a linkre kattint — új ablakban nyílik meg —, megnézheti egy állandóan frissülő grafikonon, hogy hogyan alakul a világ kőolaj kitermelése. Most vagyunk a csúcsán, ennél többet nem lehet egyszerre kitermelni. Viszont a fogyasztói igény növekszik. A kitermelés üteme és a készletek mennyisége pedig csökken.

Megfigyelheti, hogy e pillanatban nagyjából a kitermeléssel azonos mennyiség fogy. No, ezért nincs még baj. De ha nem csökken a fogyasztás — márpedig eddig folyamatosan nőtt —, akkor elég egy pillantást vetni a görbe jobb oldalára. egyre kevesebb kitermelhető erőforrásból kell fedezni az egyre növekvő igényeket. Nem fog menni. Új források kellenek és visszafogottabb fogyasztás.

Baj van?

Nincs, de lehet baj.

A második jó hír:

Kelet-Borneóban, ahol a nyugati civilizáció biodízel igényeinek kielégítése érdekében kiirtották a fákat —ilyen környezetbarát a biodízel előállítása —, a nálunk várhatónál sokkal nagyobb baj volt. És ezt is vissza lehetett fordítani. Miért ne lehetne akkor megelőzni a nálunk prognosztizált energiaválságot? Világos, hogy az eleve elveszettnek tűnő helyzetek sem megoldhatatlanok, ha…

… és MOST jön az a 22 perces videó, amit ha kihagy, egy életen át fogja bánni, ha megnézi, akkor pedig garantálom, hogy az összes ismerősének meg fogja mutatni. És holnaptól nagyon meg fogja gondolni, hogy miből mennyit fogyaszt.

A történet főhőse Willie Smits, az én figyelmemet pedig Papp Zoltán, az Energiapark tulajdonosa hívta fel rá. (Köszönöm, Zoli!)

A második rossz hír:

Ha nem szán rá a videóra 22 percet az életéből, élete meghatározó élményével lehet szegényebb.

Természetesen ebben az esetben is él az ajánlatom, de sajnálni fogja, hogy kihagyta ezt az élményt. Ha mégis így dönt, és most csak az ajánlat érdekli, kérem, görgessen lejjebb, a videó alatti szövegrészhez.

Ha viszont úgy döntött, megnézi a videót, akkor fogadja szeretettel:

 

 

A harmadik jó hír:

Ha egyetlen ember elég elszánt volt ahhoz, hogy egy nálunk sokkal elesettebb, gazdaságilag gyakorlatilag null-értékű területen, Kelet-Borneóban ekkora változást érjen el, akkor nincs okunk kételkedni abban, hogy mi is meg fogjuk tudni oldani a saját problémáinkat.

A harmadik rossz hír:

Willie Smits is rengeteget küzdött ezekért az eredményekért, és a cél felé vezető úton többször kellett kudarcokkal szembenéznie, elbuknia, majd újból felállnia, és többször a nulláról kezdenie. Nekünk ennyire nehéz dolgunk nem lesz, mert sokkal kiszámíthatóbb környezetben kell megtennünk a szükséges lépéseket. Minket viszont szorít az idő, így ahogy Willie Smitsnek, úgy nekünk is csak akkor lehetnek esélyeink, ha

  • nem egyedül próbáljuk meg megoldani a problémát, hanem minél szélesebb körben elvisszük a hírét;
  • nem tologatjuk a problémát, hanem azonnal nekiesünk, és elkezdjük megoldani;
  • mindenki először a saját portáján tesz rendet, a saját lakásában, a saját irodájában, mert ezzel lehet a legjobban példát mutatni.

A negyedik jó hír: (Ez egyben az ajánlat is.)

Hahó, akit nem érdekelt a videó, eddig görgessen!

Itt az ajánlat!

Mivel 2012 (a szakemberek által prognosztizált európai energiaválság lehetséges időpontja) nagyon közel van — ma már egy nappal közelebb, mint tegnap! —, MOST kell cselekedni.

És ebben én most segítek Önnek, teljesen ingyen. Sőt.

Sőt, pénzt is adok Önnek, ha vállalja, hogy vigyáz a környezetére.

Ez az ajánlat azonban nem szól mindenkinek.

Csak azoknak, akik a Bélyegző Expressz webáruházában a környezetbarát technológiával és újrahasznosított anyagok felhasználásával készült Trodat EcoPrinty bélyegzőt rendelik.

Nekik viszont visszaadom a bélyegző árát, sőt, annak a többszörösét, de csak akkor, ha vigyáznak a környezetükre.

Hogyan???

ecoprinty_ajandek_energiatakarekos_egovelMától minden, a Bélyegző Expressz webáruházában megrendelt Trodat EcoPrinty bélyegző mellé ajándékba adok Önnek egy  15 wattos, 2 csöves energiatakarékos égőt.

(Normál, E 27-es foglalatú, olyan, mint minden más égő, csak ez 80%-kal kevesebbet fogyaszt.)

Hogyan kapja vissza a pénzét?

A pénzt nem én adom Önnek — csak az égő árát fizeti a Bélyegző Expressz —, hanem Ön fogja megtakarítani. Mit kell ehhez tennie?

Egy hagyományos, a tőlem kapott égővel megegyező fényerejű, tehát 75 wattos (ennek a fényereje egyezik meg a 15 wattos energiatakarékos égő fényerejével) izzólámpa fogyasztása a hőveszteség miatt 8.000 óra alatt a mai energiaárak mellett 25.921.- forint. 8.000 óra = nyolc hagyományos égő várható élettartama = egyetlen kompakt égő teljes élettartama. (Forrás: ELMŰ)

Így számoltam, kérem, ellenőrizze:

8.000 óra x 75 W = 600.000 Wh = 600 kWh

1 kWh ára: 43,21.- Ft (Áremeléssel nem is számoltam.)

600 kWh ára: 25.926.- Ft

Az általam minden Trodat EcoPrinty mellé ajándékba adott energiatakarékos égő, mely fényerőben ugyanannyit ad, mint az Ön eddig használt izzólámpája, 8.000 óra alatt ennyit fogyaszt:

8.000 óra x 15 W = 120.000 Wh = 120 kWh

1 kWh ára: 43,21.- Ft

120 kWh ára: 5185.- Ft

Ön megtakarít 20.741.- forintot.

Ez nem is a bélyegző ára, ez annak a többszöröse.

Megéri?

Korrekt üzlet ez cserébe azért, hogy

  • Ön környezetbarát bélyegzőt vásárol, amelynek a gyártása során nem szennyezték a környezetet és nem pazarolták az energiát?
  • Ön az ajándékba kapott égőt egy mozdulattal becsavarja a korábban használt energiavámpír izzólámpája helyett?

Szerintem korrekt.

És így tényleg csak az kapja vissza a bélyegző árát — de az sokszorosan —, aki vigyáz a környezetére.

Az ajánlat 2009. augusztus 06. 14:00 órától visszavonásig érvényes. A visszavonás ezen a blogon történik, írásban. (Egyelőre nem tervezem, csak ha ennél jobbat tudok ajánlani Önnek.)

Tudom, hogy sokat és hosszan írok. De szeretném meggyőzni Önt arról, hogy vigyázni kell arra, amink van, és nem szabad pazarolni. Tudja, a biztonsági öv kevésbé kényelmetlen, mint a tolókocsi.

A felelősségteljes energiafelhasználás kevésbé kényelmetlen, mint az energiaválság.

Ön dönt. A saját sorsáról is, de a másokéról is.

Ha most van szüksége bélyegzőre, kérem, hogy az Trodat EcoPrinty-t vásárolja, és tényleg használja is az ajándékba kapott 15 wattos energiatakarékos égőt!

Én ennyit tehetek ebben az ügyben, és amit tehetek, megteszem. Nálam már minden izzó energiatakarékos.

Természetesen további hasznos tanácsokat is adok még, nem adom fel.

>>> Trodat EcoPrinty bélyegző megrendelése itt <<<

Horváth Attila

Bélyegző Expressz
Minőségi bélyegzők, expressz gyorsasággal, garanciával!
1163 Budapest, Cziráki utca 26-32., Főépület, 1. emelet 115.

Telefon: 06 (1) 411 1212
Telefax: 06 (1) 411 1313
Nyitva tartás: (munkanapokon) 10 és 17 óra között

www.belyegzoexpressz.hu

4 hozzászólás

  1. Luighi

    Nagyon örülök, hogy megosztottad velem/velünk ezt és az előző videókat Attila! Teljesebbnek érzem az életem azóta! Gyakorló tőzsdésként a „tőzsdepápa” André Kosztolanyi-t idézem, sajna csak emlékezetből. Mikor megkérdezték tőle (vélhetően rengeteg alkalommal) mibe fektessenek be, mi a legjobb? „TUDÁSBA” volt a legbölcsebb válasz! Magamon is tapasztalom! A legutóbbi 3 évben több mint fél millió Ft-ot költöttem a tudásszerzésre! Gondolhatnád hogy, hja könnyű volt neki/nekem! Nos nem! A jelentős részben saját kézzel épülő házam befejezetlen, és április óta állásnélküli vagyok(munkanélkülinek mondják sokan, de az ennyi teendő mellett nem vagyok!)de éppen a szerzett tudást figyelembe véve nem aggódom! Úgy gondolom inkább lehetőséget, időt kaptam, hogy 45évesen végiggondoljam az életem, és megvalósítsam a gyerekkori álmaim! Most ezen dolgozom! Kívánom mindenkinek sikerüljön!

    Remélem nemsokára tudok azoknak segíteni, akik hasonlóképp még nem adták fel! És azoknak is akikben kihunyt a gyerekkori parázs, vagy csak annyira mélyen szunnyad a hamuban, hogy Ők maguk se tudják!

    • Bélyegző Expressz

      Luighi, sok sikert! A tudásba invesztálni egészen biztos jó befektetés volt — engem az összeg nem lep meg, ennyit ennél rövidebb idő alatt is könnyen el lehet költeni értékes tudásra —, de a legfontosabb, hogy a megszerzett tudást valóban alkalmazd is.

      Még senki nem lett gazdag a tudástól, csak az alkalmazott tudástól. Az eredeti témára vonatkoztatva: attól, hogy tudjuk, hogy az energiakészlet vészesen fogy, még nem menekülünk meg az energiahiánytól. Azzal menekülünk meg, ha megtesszük a megfelelő lépéseket.

      Szóval te is alkalmazd a tudásodat, és biztos vagyok benne, hogy hamarosan fel fog épülni a házad. Sok sikert kívánok hozzá!

  2. Pintér Zoltán

    Kedves Attila,

    a magam részéről, mint a Trodat Képviselet vezetője a következőkkeel szeretném támogatni a kezdeményezésed:
    Innentől kezdve az Eco lézergumit, amiből a szöveglemezt készítheted (attól Eco, hogy natúr kaucsukból készül, környezetbarát), azonos áron adom részedre, mint amit eddig használtál (a beszállító butasága, hogy ez a termék drágább…), így ettől a költségeid nem növekednek majd. Ezzel egyidejűleg a közeljövőben folyamatosan töröm a fejem, hogyan tudunk mi is bekapcsolódni az akcióidba, mivel tudjuk a cégeteket illetve a vevőidet támogatni, megajándékozni… Továbbá jó hír, hogy ősztől újabb Trodat termékekkl bővül az Eco család, íg jó néhány dátumos változat is újrahasznosított anyagokból fog készülni minimum 75%-ban. Ezúton is köszönöm a remek munkát, amit végzel, további sok sikert Neked és ügyfeleidnek egyaránt.
    Pintér Zoli
    Trodat Magyarországi Képviselet

  3. Bélyegző Expressz

    Kedves Zoli!

    Nagyon köszönöm a segítséget — az eddigieket is, és ezt a mostanit is. Az Eco lézergumit pont a héten kezdtük tesztelni, a legújabb hírleveletekben olvastam — én olvasok hírlevelet! –, hogy megjelent, és ha jól tudom, elsőként rendeltem.

    A tesztek nagyon bíztatóak. Egyelőre úgy tűnik, hogy nem csak azt lehet szeretni ebben a lézergumiban, hogy környezetbarát, de azt is, hogy gyorsabban és mélyebben gravírozható, mint az előző. Részletgazdagabb, kevesebb energiával ugyanolyan mélyre gravírozható — még egy ok arra, hogy ezt használjuk –, és a lenyomat is szebb. Halkan súgom meg, hogy a magasabb ára mellett is szívesen megvettük volna, és már egy hete az átálláson dolgozunk — ezért is rendeltem azonnal, amikor megtudtam, hogy van –, de egy ilyen ajánlatot nem lehet visszautasítani.

    A Vevőknek azt üzenem, hogy egy nagyon kis türelmüket kérem, amíg minden olyan tesztet lefuttatunk, ami a más gravírozhatósági tulajdonságokkal rendelkező Eco lézergumihoz szükséges gépbeállításokhoz kell. Amint ezzel elkészülünk — a tesztek végső határideje augusztus 20. –, teljes mértékben átállunk az új, környezetbarát lézergumira.

    Ez azt jelenti, hogy augusztus 20. után mindenki, aki a Bélyegző Expressztől vásárol bélyegzőt, az zöld színű szöveglappal kapja.

    Ez nem azt jelenti, hogy zöld színnel fog fogni a bélyegző — továbbra is minden eddigi tintaszín választható –, hanem azt, hogy a nyers bélyegző szöveglemez zöld színű lesz. (Most szürke, kék vagy piros, attól függően, melyik keménységű alapanyaggal dolgozunk.)

    Zolinak és a Trodat Képviseletnek itt is szeretném megköszönni azt, hogy együttműködésünk közel 10 éves történelme során minden fontos ügyben mellettünk álltak. Nagy örömömre szolgál, hogy a környezetvédelem, a felelősségteljes energiafelhasználás ügyét is azonnal segítetek felkarolni.

    Mindenkinek ilyen beszállító partnert kívánok!

    Köszönöm!

    Horváth Attila