printy1976Rendet raktunk a raktárban, és találtam néhány történelmi emléket. Előkerült egy nagy doboz 1976-os Trodat Printy. Az első szériából. Még érintetlenül.

Van, amelyiken árcédula is van: 451.- forintba került (rég volt).

Ez volt az önfestékező bélyegzők első sorozata. Innen számítjuk a "befordulós" mechanikájú bélyegzők történetét. Amíg ez a termék nem létezett, a világ fanyeles bélyegzőket használt.

Eleinte ezeket másolta a többi bélyegzőgyártó, később - máig - ezek utódait.

A "lelet" különlegessége, hogy minden darab eredeti csomagolásában maradt meg, és soha nem készült még rá szöveglemez. Gyorsan kipróbáltuk: a festékpárna 31 év után is hibátlan.

Amikor ilyen ereklyékre bukkanok, mindig végiggondolom, mi is történt akkor, amikor ezek a tárgyak újak voltak.

Nézzük:

1976-ban adott a Magyar Televízió először élő közvetítést a Forma-1-ről.

Ugyanebben az évben kapott Nobel Békedíjat Elisabeth Williams észak-ír politikus.

Ebben az évben játszotta Alain Delon a Klein úr című film főszerepét. Még egy évet kellett várnunk a Csillagok háborúja bemutatására.

Ebben az évben lett az Egyesült Államok elnöke Jimmy Carter.

Ekkor alakult a Boney M., és ekkor kezdett szerveződni a U2 (akkor még Feedback néven).

Ekkor mentem általános iskolába. Emlékszem, (ha jól emlékszem) ebben az évben október 6-án esett az első hó Budapesten.

És ebben az évben hunyt el Latinovits Zoltán.

Ekkor készültek ezek a bélyegzők.

Gondolkoztam, mi legyen a sorsuk.

Természetesen jónéhányat elajándékoztam a Kollégáknak, meg néhány elvetemült gyűjtőnek. Néhányat megtartok - jó lesz az utókornak -, de úgy döntöttem, 20 darabot elajándékozok a blog olvasóinak.

Kié legyen?

Az első 10 darabot azok kapják, akik elmesélnek 5 eseményt, ami 1976-ban történt velük. Mivel ez súlyos diszkrimináció lenne azokkal szemben, akikkel - életkoruk miatt - ekkor nem történhetett semmi, így a másik 10 darabnak egy másik játékkal keresek gazdát. Holnapra kitalálom, hogyan szerezhetik meg.

A történeteket a blogba kérem szépen bejegyezni. Az első 10 történet gazdája, amint beírta a történetét, kérem, kattintson ide, és küldje el az elérhetőségét, hogy mielőbb elküldhessük neki a bélyegzőt. Amint itt a történet, és megkaptuk az adatokat a szállításhoz, máris küldjük a pecsétet. Ha kér rá feliratot, két rövid sor fér rá, szívesen elkészítjük, ez is ingyenes, és szívesen legyártjuk, de ezek a bélyegzők olyanok, mint a postatiszta bélyegek: kár lenne használati tárggyá tenni őket.

Persze, ha azt írjuk rá, hogy XY házi könyvtára, akkor jó kis ex libris lehet belőle, és erre a célra talán elég nemes darabok.

Várom a történeteket!

Utóirat:

Határidő is van: 2007. december 12-én akkor is lezárom ezt az akciót, ha senki nem osztja meg velünk a történetét. De - remélem - ennél sokkal hamarabb elfogynak a bélyegzők.

Horváth Attila
Bélyegző Expressz
Minőségi bélyegzők, expressz gyorsasággal, garanciával!
1163 Budapest, Cziráki utca 26-32., Főépület, 1. emelet 115.
Telefon: 06 (1) 411 1212
Telefax: 06 (1) 411 1313
Nyitva tartás: (munkanapokon) 10 és 17 óra között
www.belyegzoexpressz.hu


Írta: Bélyegző Expressz  @ 2007/11/12 19:33
 
A(z) „Egy kis retró, egy kis játék” című bejegyzéshez már 6 komment olvasható.

Bélyegző Expressz

Kedves István!

Szíves elnézését kérem, amiért csak most válaszoltam. A blogot kb. már egy hete folyamatosan átalakítottuk. A fejlesztők remek új dolgokat építettek be a szerkezetébe, így a legtöbbször arra kértek, ne nyúljak semmihez, amíg dolgoznak, mert még el találok rontani valamit. Ez tehát a késői válasz titka. Még egyszer elnézését kérem.

Bár a játék már rég véget ért, a történetnek nagyon örülök. És köszönöm az impulzust! Azzal ugyanis, hogy felidézte ezt a játékot, adott egy ötletet. Erről hamarosan többet is megtud, ha figyeli a blogot.

Kedves hozzászólását megköszönve,
tisztelettel:

Horváth Attila

István

Tisztelt Horváth úr!

Tudom, hogy már nem aktuális az ajánlata az 1976-os történetekre, hiszen már elmúlt a határidő, de két dolgot szeretnék megosztani Önnel az 1976-os esztendőből, 3 okből.
Az 1., hogy abban az évben nősültem. A 2.: 1976 december 24-én született elsőszülött fiam. Ő még — hál’ Istennek jó egészségben — megvan, a házasságom már nincs. :)
És amiért leírtam: mert a fia(i)mra büszke vagyok, tetszett a retrós játék (is), és NAGYON tetszik a honlap. Tanulságos, ötletes, értékes.
Köszönöm!

bélyegző expressz

Kedves Holmes!

Már hogyne működne! Várom a történetet.

Üdv:

Horváth Attila

Holmes

Hoppá!

Rátaláltam egy titkos oldalra. Nem biztos, hogy titkos, de az tény, hogy a főoldaltól eltűnt. Node előttem nincs lehetetlen. :)

Amiért a rábukkanásomat az az, hogy nagy
kedvem lenne egy retro-történetet írni, de nem tudom, hogy ez a topic működik-e még?

bélyegző expressz

No lám!

Szép darab. Ez azt jelenti, hogy ez a bélyegző már látta a történelem vérzivataros századait. Fogadjunk, hogy még hibátlan…

Erdélyi Norbert

Attila, ez nagyon jó!

Amikor még csóró egyetemistaként elindítottam a vállalkozásomat édesapám hozott egy nekem bélyegzőt, azt mondta a hivatalból kiselejtezték, de csak egy új párna meg gumilap kell bele, hátha jó lesz valamire.

Azóta használom, de nem tudtam mi van a kezemben: nézd meg ezt a képet: http://www.webdesignesmarketing.hu/trodat/

Szóljon hozzá ÖN is! Ha van ideje, küldje el véleményét
ehhez a bejegyzéshez:

A csillaggal jelölt mezők kitöltésére, kérjük figyeljen!

FONTOS: Véleménye elküldéséhez kérem, írja be az ellenőrző összeadás helyes eredményét!Kérem, írja ide az összeget számjegyekkel: